colmi

tala fou

"Taua i le tapulima": smartwatches o loʻo i luga o le afiafi o se pa

I le aofa'i o fa'atauga fa'akomepiuta fa'atau oloa i le 2022, o uta telefoni na solomuli i le maualuga o nai tausaga talu ai, o le TWS (telefoni fa'aeletonika moni uaealesi) fa'atupula'ia le fa'agesegese o le matagi, a'o uati atamai ua fa'asagatau i galu malulu a le alamanuia.

E tusa ai ma se lipoti fou a le kamupani suʻesuʻe maketi o Counterpoint Research, o uta i le maketi o le smartwatch i le lalolagi na faʻatupulaia i le 13% i lea tausaga ma lea tausaga i le kuata lona lua o le 2022, faʻatasi ai ma le maketi atamai a Initia o loʻo faʻatupulaia le sili atu i le 300% i lea tausaga ma lea tausaga e sili atu i Saina. i le tulaga lua.

Sujeong Lim, sui faatonu o Counterpoint, fai mai o Huawei, Amazfit ma isi ituaiga Saina tetele ua vaʻaia le faʻatapulaʻaina o le tuputupu aʻe o le YoY poʻo le faʻaitiitia, ma o le maketi smartwatch o loʻo i ai pea i luga o le ala saʻo mo le tuputupu aʻe maloloina ona o le 9% YoY pa'ū i luga o le maketi telefoni. le vaitaimi lava e tasi.

I lenei itu, Sun Yanbiao, faatonu o le First Mobile Phone Industry Research Institute, na ia taʻu atu i le China Business News e faapea o le faamai fou o le niumonia ua mafua ai ona faamalosia e le au faatau le tulaga o le soifua maloloina (e pei o le mataituina o le okesene o le toto ma le vevela o le tino), ma le smartwatch lalolagi. maketi e foliga mai e pa i le afa muamua o le tausaga fou.Ma o Steven Waltzer, o se tagata suʻesuʻe sinia a le aufaipisinisi mo auaunaga faʻatekonolosi i le lalolagi i le kamupani suʻesuʻe maketi Strategy Analytics, fai mai, "O le maketi atamai a Saina e faʻavasegaina e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga faʻaoga, ma faʻaopoopo i taʻaloga ulu e pei o Genius, Huawei ma Huami, OPPO, O le Vivo, realme, oneplus ma isi ituaiga telefoni a Saina o loʻo oʻo atu foi i totonu o le taamilosaga atamai, ae o loʻo agai atu foi le au faʻatau oloa laiti ma feololo i totonu o lenei maketi siʻusiʻu umi, lea e iai foʻi foliga mataʻituina o le soifua maloloina ma e itiiti ifo. taugata."

"O le Taua i le Tapulima"

O le tagata poto fa'akomepiuta ma le tagata su'esu'e o Liao Zihan na amata ona ofuina ni uati atamai i le 2016, mai le uluai Apple Watch i le Huawei Watch o lo'o i ai nei, lea na ia tau le tu'ua ai le smartwatch i lona tapulima.O le mea na le mautonu ai o ia ona o nisi tagata na fesiligia le pseudo-demand o smartwatches, ma taufaalili i latou o "taulima atamai tele".

"O le tasi e fai le matafaioi o le faʻalauiloaina o faʻamatalaga, ma le isi o le faʻaleleia o le le lava o le mataʻituina o le tino e ala i telefoni feaveaʻi."Na taʻua e Liao Zihan o na tagata fiafia i taʻaloga e fia iloa lo latou tulaga soifua maloloina, o i latou ia e faʻaogaina mataʻitusi atamai.O faʻamatalaga talafeagai mai le Ai Media Consulting o loʻo faʻaalia ai i totonu o le tele o galuega a mataʻitusi atamai, o le mataʻituina o faʻamaumauga o le soifua maloloina o le galuega sili lea ona faʻaaogaina e tagata suʻesuʻe suʻesuʻe, faʻamaumauga mo le 61.1%, sosoo ai ma le GPS positioning (55.7%) ma le taʻaloga taʻaloga (54.7%). ).

I le manatu o Liao Zihan, o uati atamai e masani ona vaevaeina i ni vaega se tolu: o le tasi o uati a tamaiti, e pei o Xiaogi, 360, ma isi, e taulaʻi i le saogalemu ma fegalegaleaiga a tamaiti laiti;o le tasi o matai atamai faʻapolofesa e pei o Jiaming, Amazfit ma Keep, lea e uia le auala o taʻaloga mataʻutia i fafo ma e faʻatatau i tagata faʻapolofesa ma e taugata tele;ma le tasi o uati atamai na faʻalauiloaina e tagata gaosi telefoni feaveaʻi, lea e taʻua o telefoni feʻaveaʻi O le fesoʻotaʻiga o telefoni feaveaʻi.

I le 2014, na tatalaina ai e Apple le uluai augatupulaga o Apple Watch, lea na amata ai se taamilosaga fou o le "taua i le tapulima".Ona sosoo ai lea ma le au gaosi telefoni feaveaʻi, na faʻasalalau e Huawei le uluai smartwatch Huawei Watch i le 2015, Xiaomi, lea na ulufale atu i masini faʻaogaina mai le taulima atamai, na ulufale aloaia i le smartwatch i le 2019, aʻo OPPO ma Vivo na ulufale i le taʻaloga i le tuai, faʻasalalau oloa faʻapitoa smartwatch. i le 2020.

O faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le Counterpoint o loʻo faʻaalia ai o Apple, Samsung, Huawei ma Xiaomi nei telefoni feaveaʻi i le pito i luga 8 lisi o le lalolagi smartwatch maketi uta i le kuata lona lua o le 2022. Ae ui i lea, e ui lava o fale gaosi telefoni feaveaʻi Android ua ulufale i le maketi, e talitonu Liao Zihan e faapea. atonu latou te vaʻavaʻai ia Apple i le amataga e fai ni matamata atamai.

I le aotelega, i le vaega o le smartwatch, ua faia e le au gaosi Android ni suiga i le soifua maloloina ma le lautele ina ia mafai ai ona faʻaeseese i latou mai Apple, ae e tofu le tagata ma le malamalama e uiga i smartwatches."Ua tuʻuina e Huawei le mataʻituina o le soifua maloloina i le mea muamua, o loʻo i ai foi le Huawei Health Lab faʻapitoa, faʻamamafa lona lautele ma le mataʻituina o le soifua maloloina; O le manatu o le OPPO e tatau ona faia tutusa le matamata ma le telefoni feaveaʻi, o lona uiga, e mafai ona e mauaina le poto masani i le telefoni feaveai ma le uati; Xiaomi mataʻituina le atinaʻeina e fai si tuai, o foliga vaaia o loʻo lelei, o le tele o galuega mama lima e faʻapipiʻiina i le uati. " Fai mai Liao Zihan.

Ae ui i lea, na fai mai Steven Waltzer o le tatalaina o ata fou, sili atu ona lelei ma tau sili atu ona lelei o le tuputupu aʻe o avetaavale o loʻo faʻauluina le maketi atamai, ae o le OPPO, Vivo, realme, oneplus, o loʻo tuai ona ulufale, e manaʻomia pea le faʻaaluina o le tele o le malosi pe a fai. latou te mananaʻo e maua se vaega maketi mai le au taaalo ulu.

O le pa'u o le tau o le iunite na amata ai le afaina?

I tulaga o maketi eseese fa'aitulagi, o fa'amaumauga a le Counterpoint o lo'o fa'aalia ai le leaga o le maketi o le smartwatch a Saina i le kuata lona lua o lenei tausaga ma na fa'ato'ilaloina e le maketi a Initia, ma o'o mai i le tulaga tolu, a'o tagata Amerika o lo'o fa'atau tele pea i le maketi atamai.E taua le taʻua o le maketi atamai a Initia o loʻo mumu, ma le faʻatupulaia o le maualuga o le 300%.

"I le taimi o le kuata, 30 pasene o faʻataʻitaʻiga na lafoina i le maketi Initia sa tau i lalo ole $50."Fai mai Sujeong Lim, "Ua faʻalauiloa e le tele o ituaiga faʻapitonuʻu ni faʻataʻitaʻiga taugofie, faʻaititia le pa puipui i le ulufale atu mo tagata faʻatau."I lenei tulaga, na taʻua foi e Sun Yanbiao o le maketi atamai a Initia o loʻo faʻatupulaia vave e le gata ona o lona laʻititi laʻititi, ae faʻapea foʻi ona o le Fire-Boltt ma le Noise ua faʻalauiloaina e le Apple Watch le taugofie.

I le tulaga o le aufaipisinisi faʻatau eletise vaivai, Sun Yanbiao o loʻo faʻamoemoe e uiga i faʻamoemoega maketi o vaʻaiga atamai na mafai ona faʻafefeina le malulu."O a matou fuainumera o loʻo faʻaalia ai o le smartwatch o le lalolagi na faʻatupulaia i le 10% i lea tausaga ma lea tausaga i le kuata muamua o lenei tausaga ma e faʻamoemoe e faʻatupulaia i le 20% i lea tausaga ma lea tausaga mo le tausaga atoa."Fai mai a ia, o le faʻamaʻi fou o le niumonia ua faʻateleina ai e tagata faʻatau le sili atu ona gauai atu i le soifua maloloina, o le maketi o le matamata atamai i le lalolagi atoa o le ai ai se faamalama o le afaina i le afa muamua o le tausaga a sau.

Ma o nisi suiga i faleoloa faaeletonika Huaqiang North, na faalolotoina ai le talitonuga o Sun Yanbiao i lenei taumatematega."O le pasene o faleoloa o loʻo faʻatau atu uati atamai i le maketi o Huaqiang North i le 2020 e tusa ma le 10%, ma ua faʻatupulaia i le 20% i le afa muamua o lenei tausaga."E talitonu o ia e tutusa lava i masini faʻaogaina, o le malosi o le atinaʻeina o matamata atamai e mafai ona tuʻuina atu i le TWS, i le maketi TWS i le taimi sili ona vevela, o Huaqiang North e 30% i le 40% o faleoloa o loʻo galulue i pisinisi TWS.

I le manatu o Sun Yanbiao, o le faʻateleina o le faʻalauiloaina o uati mataʻi lua-mode o se mafuaaga taua lea mo le paʻu o uati atamai i lenei tausaga.O le mea e taʻua o le lua-mode e faatatau i le matamata atamai e mafai ona fesoʻotaʻi i le telefoni feaveaʻi e ala i le Bluetooth, ae mafai foi ona ausia galuega faʻafesoʻotaʻi tutoʻatasi e pei o le valaʻau e ala i le eSIM card, e pei o le tamoʻe i le po e aunoa ma le ofuina o se telefoni feaveaʻi, ma le ofuina o se uati atamai e mafai ona valaau ma talatalanoa ma WeChat.

E tatau ona maitauina o le eSIM o le Embedded-SIM, ma le eSIM card o loʻo faʻapipiʻi le SIM card.Pe a faatusatusa i le kata SIM masani o loʻo faʻaaogaina i telefoni feaveaʻi, e faʻapipiʻi e le eSIM card le SIM card i totonu o le pu, o lea pe a faʻaogaina e tagata faʻaoga masini atamai i le eSIM card, latou te manaʻomia naʻo le tatalaina o le auaunaga i luga ole laiga ma download le numera faʻamatalaga i le eSIM card, ma ona mafai lea e le masini atamai ona i ai se galuega faʻafesoʻotaʻi tutoʻatasi e pei o telefoni feʻaveaʻi.

E tusa ai ma Sun Yanbiao, o le lua-mode coexistence o le eSIM card ma le Bluetooth call o le malosi autu lea o le matamata atamai i le lumanaʻi.O le eSIM card tuto'atasi ma le OS ese'ese faiga ua le toe avea ai le uati atamai ma "meata'alo" o moa ma ivi, ma o le uati atamai e tele atu avanoa e fa'atupuina ai.

Faatasi ai ma le matua o tekinolosi, o le tele ma le tele o tagata gaosi oloa o loʻo taumafai e iloa le galuega o le valaʻau i luga o matamata atamai.Ia Me o le tausaga nei, na faalauiloa ai e le GateKeeper le afe tala 4G call watch Tic Watch, lea e lagolagoina eSIM tasi le lua terminal fesootaiga tutoatasi, ma e mafai ona faaaoga le uati na o ia e maua ma faia telefoni, ma siaki ma maua faamatalaga mai QQ, Fishu ma Fao. tutoatasi.

"I le taimi nei, o le au gaosi oloa e pei o Zhongke Lanxun, Jieli ma Ruiyu e mafai ona tuʻuina atu tupe meataalo e manaʻomia mo vaʻaiga atamai lua-mode, ma o loʻo manaʻomia pea e le au maualuga le Qualcomm, MediaTek, ma isi. ia lauiloa i le kuata lona fa o lenei tausaga, ma o le tau o le a alu i lalo i le 500 yuan."Fai mai Sun Yanbiao.

E talitonu foi Steven Waltzer o le tau atoa o smartwatches i Saina o le a maualalo i le lumanaʻi."O le tau atoa o smartwatches i Saina e 15-20% maualalo nai lo isi atunuu maualuga le tuputupu aʻe, ma o le mea moni o loʻo tumau pea i lalo ifo o le lalolagi atoa e faʻatatau i le aofaʻi o maketi smartwatch. e 8% i le va o le 2022 ma le 2027."


Taimi meli: Ian-11-2023